Tips

 


Zorg dat je voldoende drinkt! 
Niet alleen tijdens je training maar ook gedurende de hele dag. Vooral na je training is het belangrijk je vocht weer aan te vullen. Tijdens je training verlies je veel belangrijke vitaminen, mineralen en electrolyten. Vul deze aan met bijvoorbeeld de juiste sportdranken of een Powerbar.

Neem drinken en voeding mee 
Er is niks vervelender én ook gevaarlijker om zonder drinken op pad te gaan voor een lange duurloop met dit weer. Neem je water of eigen sportdrank mee.

Wist je dat je de meeste warmte via je hoofd kwijt raakt? 
Een pet is lekker tegen de zon, maar kan ook een oververhit hoofd veroorzaken. Kies je toch voor een pet, neem dan een goed ventilerende pet of neem een zweetbandje of haarband mee om de natte haren uit je ogen te houden. 

Pas op dat je geen kreeft wordt! 
Als je hardloopt in de zon dan lijkt het alsof je twee keer zo snel verkleurd. Zorg dat je je goed insmeert met de juiste zonnebrand met hoge factor. Kies voor een zonnebrand die water/sport proof is. Tijdens het hardlopen met deze temperaturen zweet je veel en is een goede zonnebrand die ook onder die omstandigheden zijn werk goed doet een must. LET OP: Vooral de oren en neus zijn uitsteeksels die erg snel verbranden. Gebruik deze app voor persoonlijk zonadvies op basis van actuele en locale zonkracht.

Pas op voor tekenbeten 
Aangezien de route ook door een bosrijk gebied loopt is het verstandig om na je run jezelf te checken op teken. Laat  je loopmaatje even je haar controleren en check verder echt elk plekje op je lichaam. Teken nestelen zich op je meest vreemde plekken. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken.

Bescherm je ogen tegen die gele allemansvriend! 
Irritant hé met dichtgeknepen ogen je training afwerken! Vergeet dus niet je zonnebril mee te nemen. Je beschermt je ogen met de 100% UV filter glazen en kunt zo ongestoord genieten van je run.

Reclame 

In het start-finishgebied, langs het parcours en op de aanlooproutes naar het start-finishgebied geldt een algeheel verbod op flyeren, sampling en andere promotionele activiteiten. U mag uiteraard wel uw eigen bedrijfsshirt dragen. Het is niet de bedoeling dat er met graffiti reclame op het parcours / looppad geschreven wordt. Mocht je banners willen ophangen aan onze omheining dan mag dit, maar deze moeten wel na afloop zelf worden verwijderd en meegenomen.

Muziek 

Heb je een leuk liedje wat staat voor jullie team, jullie enthousiast maakt en harder laat rennen! Geef het door aan onze DJ Jack van Pamelen (j.van.pamelen@sap.com).