DIT JAAR LOPEN WIJ VOOR SPIEREN VOOR SPIEREN! KOM OOK IN ACTIE!


Over Spieren voor Spieren 

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van AZ. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Wij roepen iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Spieren voor Spieren is opgericht voor kinderen met een spierziekte en heeft een duidelijke missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan. Zo snel mogelijk. En wij willen ze daarbij helpen. Doe mee, zet jouw gezonde spieren in voor zieke spieren, en schrijf je in. Kom in actie voor kinderen zoals Bram (zie filmpje) en steun dit fantastische mooie goede doel.  

Doelen Spieren voor Spieren: 

  • Wetenschappelijk onderzoek financieren naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen
  • Expertisecentra financieren waar kennis over de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen wordt gebundeld
  • Individuele bijdragen voor (sport)hulpmiddelen mogelijk maken
  • De bekendheid van Spieren voor Spieren vergroten door bewustwording en voorlichting. Hiermee wordt ook de fondsenwervende capaciteit van de Stichting vergroot

Onlangs zijn er baanbrekende successen geboekt in de strijd tegen spierziekten bij kinderen: zo is er een medicijn beschikbaar gekomen voor kinderen met de progressieve spierziekte SMA. Een fantastische stap in de goede richting en het bewijs dat de aanpak van Spieren voor Spieren werkt: de beste behandeling zo snel mogelijk bij kinderen met een spierziekte brengen. Maar ze zijn er nog niet. Spieren voor Spieren wil alle 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland helpen. Met de opbrengst van de RUN kan Spieren voor Spieren nog meer kinderen helpen in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.